Nierstuwing

Tijdens een zwangerschap bestaat er de kans dat je te maken krijgt met nierstuwing (Hydronefrose). Dit is een zeer pijnlijke aandoening die onder andere tijdens een zwangerschap kan voorkomen.

Met een behandeling volgens de Emmett methode zijn de klachten snel te verminderen. Vaak zijn er na 5-6 behandelingen geen klachten meer waarneembaar.
De nierstuwing behandeling zorgt ervoor dat er meer ontspanning komt in met name de bekkenregio. Dit zorgt ervoor dat de pijn vermindert en als bijkomende effecten dat bijvoorbeeld harde buiken, rugpijn en slapeloosheid ook verminderen.

Voor meer informatie over de Emmett methode kijk dan hier.

Wanneer je tegen deze klachten aanloopt neem dan vrijblijvend contact op info@praktijksportifit.nl of telefonisch op 06 11 30 96 31.

Nierstuwing behandeling
baby-bump-3601838_1280
Behandeling nierstuwing
belly-1434852_1280
pregnant-2568395_1280
previous arrow
next arrow

Bij nierstuwing loopt de druk in de nieren op en zwellen die op, wat zorgt voor hevige pijn. Meestal ontstaat het door een verstopping in de urinewegen, bijvoorbeeld door nierstenen of door druk van buitenaf, waardoor de doorstroming in de urinewegen belemmerd wordt.

Tijdens een zwangerschap zetten de ureters, de urineleiders tussen nier en blaas, zich erg uit. Dat gebeurt door de zwangerschapshormonen die de gladde spieren overal ontspannen en door de groeiende baarmoeder die er langs buiten op kan drukken. Door de wat gedraaide ligging van de baarmoeder is deze uitzetting van de urinewegen aan de rechterkant doorgaans meer uitgesproken dan links.

In de praktijk wordt de hinderende nierstuwing tijdens een zwangerschap vooral veroorzaakt door mechanische druk van de steeds groter wordende baarmoeder op de urineleiders.

Massage
 
WBack To Top