Tandenknarsen Centrum

Het Tandenknarsen Centrum is opgericht om het tandenknarsen en kaakklemmen te behandelen en verhelpen.

De oorzaak van tandenknarsen of kaakklemmen dient gezocht te worden in met name stress of spanning. Het knarsen komt voornamelijk tijdens de slaap voor, het kaakklemmen komt ook overdag voor. De gevolgen van het knarsen kunnen zijn dat tanden en kiezen afslijten, het glazuur afbreekt  en vullingen opengaan.

Voor deze aandoening wordt vaak door een tandarts een zogenaamd bitje aangemeten die de tanden beschermen tegen het afslijten ten gevolgen van het knarsen. Dit is lastig met het slapen en in slaap komen.

Het tandenknarsen staat vaak niet op zich. De meeste klachten zijn afkomstig van het bekken…
Het bekken heeft namelijk segmentaal verbinding met onder andere de kaak. Ook heeft het bekken segmentaal verbinding met ogen en oren. Veelal zijn er meer klachten, met name rond het bekken als er sprake is van tandenknarsen. Symptomen die voor kunnen komen zijn blaas(ontstekingen), stoelgang problemen, menstruatie klachten, vruchtbaarheidsproblemen, SI gerelateerde klachten, darm klachten etc. Deze kunnen ook omgekeerd werken, dus dat er eerst klachten rond het bekken waren en daarna het tandenknarsen uitgelokt is.

Het Tandenknarsen Centrum is gespecialiseerd in het onderzoeken van de onderliggende klachten en problemen. De klachten worden vanuit de oorzaak behandeld.

De behandeling bestaat uit het terugbrengen van de spanning die opgebouwd is in het lichaam. De behandelmethode die hier voor ingezet wordt is Emmett Techniek. Door middel van zachte druk wordt de spanning direct weggenomen en wordt de klacht direct verminderd. Kijk voor meer info: Emmett behandeling.

In mijn praktijk hoor ik heel vaak de klacht van tandenknarsen bij cliënten. Dit heeft mij doen besluiten om een apart centrum hiervoor op te richten; Tandenknarsen Centrum.

Het Tandenknarsen Centrum heeft zich als doel gesteld om de overlast van tandenknarsen en/of kaakklemmen te behandelen en verhelpen.

De oorzaak van het probleem wordt ook daadwerkelijk aangepakt en behandeld. Dus niet het probleem verminderen of er mee proberen te leven. De oorsprong van de klacht wordt behandeld. Dit gebeurt door middel van de Emmett Techniek. Deze techniek zorgt voor een directe ontspanning door middel van een zogenaamde move. Deze move wordt met lichte druk gegeven met twee vingers op het peesweefsel.

Voor meer uitgebreidere informatie kijk op www.tandenknarsencentrum.nl

Voor alle tandenknarsen en kaakklem klachten

Logo Tandenknarsen
tooth-2887546_1280
5 kopie
previous arrow
next arrow
Tandenknarsen Centrum Logo
WBack To Top