Algemeen klachten

ALGEMEEN 

De meeste pijnklachten hebben hun oorzaak vanuit spanning in spieren en bindweefsel. Vanuit deze insteek beredeneer ik de klacht om dichter bij de oorzaak van de pijnklachten te kunnen komen. 

Dan kan bijvoorbeeld een hielklacht of een hielspoor haar oorsprong hebben vanuit het bekken. Vaak worden er bij pijnklachten nog meer, onderliggende, klachten genoemd als er doorgevraagd wordt. Deze blijven vaak onbenoemd of onbegrepen voor de cliënt.  

Een klacht vanuit het bekken, beenklachten, rusteloze benen, knieklachten etc. kunnen bijvoorbeeld samengaan met darmklachten, menstruatieproblemen, vruchtbaarheidsklachten etc. etc.  

Dit kan ook weer tandenknarsen, oorsuizen of iets dergelijks in het hoofd uitlokken. Omdat het bekken segmentaal verbinding heeft met de kaak, oren en hoofd 

Vanuit de embryonale fase zit bijvoorbeeld wervel C4 (cervicaal wervel 4= midden nek) vast aan het middenrif. De zenuw vanaf C4 bezenuwd weer de bovenzijde van de schouder. Dit kan ook weer het middenrif beïnvloeden. Dus mensen die last hebben van schouderklachten kunnen ook vaak hoog ademhalen, vanuit de borst en niet vanuit de buik. En omgekeerd. Dus ook het middenrif/ademhaling behandelen als er iemand last aangeeft aan de schouder. 

Het bovenstaande is hoe ik klachten bekijk en benader. Hieruit volgt dan ook altijd een (segmentale) behandeling. Een klacht of pijn staat nooit op zichzelf. 

Voor elke klacht is er vaak een oorsprong terug te herleiden. Dus vaak is er voor elke klacht wel een behandeling toe te passen. Vaak onbegrepen of minder opvallende klachten zoals rusteloze benen, frozen shoulder, RSI klachten, darmklachten, blaas/incontinentie, hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, onderrug, SI (sacro-iliacaal) gewricht, zwangerschap/vruchtbaarheidsproblemen etc. etc. 

Wanneer er segmentaal gekeken wordt kunnen veel klachten veel breder bekeken worden.  

WBack To Top